SPREKERS

Patricia Snel (moderator)

Moderator Patricia Snel werd bekend met haar bestseller De expat, een van de bestverkochte thrillers van 2013. Patricia studeerde Italiaanse taal- en letterkunde en kunstgeschiedenis in Leiden. Ze is schrijfster, dagvoorzitter, docent en redacteur bij een grote uitgeverij. Vorig jaar richtte zij haar bedrijf Schrijfmeesters.nl op, waarin zij schrijvers coacht en schrijfretraites organiseert.

Joyce Verstijnen

Met Ecofield introduceert Joyce Verstijnen een nieuwe strategie om ecosystemen te versterken door middel van architectuur die specifiek in het landschap en voor dier- en plantensoorten is ontworpen. De strategie is toegepast op de ecologische ruimte van Haarlem tot aan de kust. Joyce is daarnaast architect bij Bedaux de Brouwer Architecten in Tilburg en gaat in haar projecten op zoek naar de verbinding met het natuurlijke of stedelijke landschap dat aanwezig is.’

Willem Hein Schenk

Willem Hein (Amsterdam, 1962) is sinds mei 2019 stadsarchitect van Haarlem. Tot eind 2019 was hij als partner en architect verbonden aan De Zwarte Hond. Tussen 2011 en 2015 was hij voorzitter van de branchevereniging voor architecten BNA. Naast de werkzaamheden als stadsarchitect doceert hij momenteel aan de Academie van Bouwkunst in Rotterdam en is hij voorzitter van het kwaliteitsteam voor de ontwikkeling van De Entree in Zoetermeer. Als stadsarchitect is hij adviseur van het bestuur van de stad en voelt hij zich een verbinder en aanjager van een uitgesproken ruimtelijke ambitie die de stad verder helpt naar een gezamenlijk geformuleerde toekomst.

Joop Slangen

Joop heeft als achtergrond architectuur en stedenbouw. Naast zijn werk vanuit zijn eigen bureau is hij onder andere 11 jaar stadsarchitect van Haarlem geweest en nu vervult hij diezelfde rol (in deeltijd) in Haarlemmermeer. Officieel heet dat daar de ‘Polderarchitect’. Daarnaast is hij actief in het (post-)academisch onderwijs en in diverse maatschappelijke functies, waaronder bestuurder van het Sint Jacobsgodshuis in Haarlem.