augustus 12, 2021

2017 Event

Generation miX
Oud omarmt nieuw. Talent laaft zich aan kennis en ervaring. De kloof tussen jong en oud wordt voelbaar kleiner. Generaties groeien in toenemende mate naar elkaar toe. Met als resultaat verfrissende ideeën. Ongekende synergie. En onverslaanbare teams.

Talitha Muusse

Ze is nog lang geen dertig en toch heeft ze al een plek in de bestuurskamer van een grote organisatie. Dat vindt Talitha Muusse (Rotterdam, 26) boeiend, maar vooral ook vreemd. ‘Jongeren hebben passie, energie en ideeën over de toekomst. Maar het zijn de ouderen die de touwtjes in handen hebben en bepalen wat er gebeurt. Dan verandert er dus niks.’

Ann Demeester

Een pleidooi houden voor de grenzeloosheid van (beeldende) kunst. Ik heb nooit goed begrepen waarom kunst als het getoond wordt, ingedeeld wordt in periodes. Liever denk ik zoals kunstenaars denken en zoek ik naar andere verbanden. Daardoor gaat een klassieke vaas in gesprek met een 21ste eeuws schilderij of een 17de eeuws zelfportret met hedendaagse technologie’.

Ricardo Lieuw On

“Jezelf blijven ontwikkelen is belangrijk voor elke generatie. Omgevingen veranderen altijd en daar heeft iedereen, jong of oud, mee te maken. Het is daarom heel waardevol om mee te kunnen veranderen op een manier die voor jou werkt en bij jou past. Gelukkig is dit een vaardigheid waarin iedereen beter kan worden”.

Anne van der Krol

“Mijn generatie verschuilt zich letterlijk en figuurlijk achter de telefoon”, aldus TEDxHaarlem spreker Anne van der Krol. “Ik vind dat erg jammer.”

Edward Molkenboer

“Rijkdom zit niet in geld. Als hardwerkende ondernemer streefde ik naar rijkdom, maar ik voelde me eenzaam en ongelukkig. Nu volg ik mijn hart en schenk ik koffie bij eenzame ouderen”.

Kirsten Ziesemer

Stop met het poetsen van je tanden. De moleculair-archeoloog van de toekomst heeft je tandsteen nodig!

Pim Haselager

We hebben straks allemaal een robotbewijs nodig,” zegt TEDxHaarlem spreker Pim Haselager. “De technologie ontwikkelt zich snel. Het zal ons veel brengen, maar we hebben dialoog met alle generaties nodig om dat ook in goede banen te leiden.

Check ook onze openingsfilm

Check ook onze openingsfilm

Be Inspired

Be The First

Sign up for our newsletter to get early bird tickets and inspiring reads