september 5, 2016

Dit zijn de sprekers op de pitchavond

Waarom heeft jouw bedrijf een talkshow nodig? Wanneer is een glimlach nu echt of nep en wat doet zo’n neplach met iemand? En is klein ondernemerschap het antwoord op de retailcrisis? Deze en andere onderwerpen worden voor het voetlicht gebracht tijdens de pitchavond op 22 september. Van groots en meeslepend tot klein en intiem, het belooft een onvergetelijke avond te worden.

 

De lijst met sprekers is bekend. Eén van hen wint een wildcard voor TEDxHaarlem 2016. Nieuwsgierig? We lichten alvast een tipje van de sluier op.

 

Evelien Peelen – Waarom heeft jouw bedrijf een talkshow nodig?

Elk bedrijf verdient een talkshow! Evelien Peelen legt ons uit wat er voor positief potentieel benut wordt als jij ook een eigen talkshow gaat organiseren.

 

Yannick Peters – A vision to gather

Is de visie van Gather de hoop in bange retaildagen? En is klein het nieuwe groot? Yannick zit met zijn organisatie Gather letterlijk in het hart van de oude economie, in het voormalig V&D-pand aan de Gedempte Oude Gracht in Haarlem.

 

Hesther Selbeck – Hoe het Mongoolse paard mij leerde praten

Hesther neemt ons mee in een bijzonder verhaal over hoe rondzwerven over de steppen van Mongolië en een paard je dichter bij de taal van het paard en jezelf brengen. En bovenal bij datgene wat nu echt werkt voor therapie.

 

Stephan van Duin – Why we need to think about the future of our workplace

Stephan neemt ons mee naar de werkplek van de toekomst en houdt een pleidooi voor de onbegrensde mogelijkheden, vrij van plaats en vol van technologie. Deze pitch gaat ook over de controle en wilskracht die we nodig hebben om die vrijheid te bewerkstelligen.

 

Karin Langeveld – “Tell me and I’ll forget, show me and I may remember, involve me and I’ll understand”

Karin brengt in haar pitch prachtige voorbeelden die ons zullen overtuigen dat design mensen inzichten kan geven en hen kan raken, laten begrijpen en betrokken maken.

 

Chantal Dentro – De kracht en het gevaar van de lach

Chantal ging altijd lachend door het leven. Tot die ene opmerking haar een harde klap in het gezicht gaf en de lach deed verdwijnen. Ze verklapt hoe ook een neplach mensen dichter bij elkaar kan brengen. En zelfs de wereld een stukje mooier kan maken!

 

Fleur de Jager – Spelenderwijs en wereldwijd depressie te lijf gaan

Hoe kunnen mensen het vertrouwen in zichzelf, en dus het leven, terug winnen?

Dat is het uitgangspunt van de pitch van Fleur waarbij zij een Airbnb voor het ontzorgen van de mens wil realiseren om zo het zelfherstellend vermogen van de mens aan te spreken en de mens weer te laten spelen.

 

Roeland Dikker Hupkes – 4 truths that will change your life

Met humor en de nodige zelfreflectie brengt Roeland ons met 4 waarheden en voorbeelden een stap dichterbij om de goede keuzes te maken in ons dagelijks bestaan.

 

Isaac Bullock Kintu – Refugee Talent Hub 

In deze pitch neemt Isaac ons mee naar hoe hij als vluchteling in Haarlem terecht kwam. Hij vond er zijn weg als talentvol muzikant en speelde op de grote podia van Nederland. Daarmee is hij de belichaming van de Refugee Talent Hub, waar men leert vanuit positiviteit, passie en overtuiging naar een waardevolle toekomst toe te werken.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Misschien vindt je dit ook interessant

Gezocht: vrijwilligers TEDxHaarlem (communicatie & fotografie)

juli 2, 2022
We hebben grootse plannen in het verschiet! Plannen om impact te maken in de Haarlemse community met ‘Ideas worth spreading’. Wil jij onderdeel uitmaken…

TEDxHaarlemSalon: Haarlem Floreert!

april 20, 2022
Donderdag 19 mei 2022 De Koepel 20.00-21.30 uur, aansluitend borrel Tickets: €15,– (excl. boekingskosten)  Tickets kopen Haarlem is altijd een favoriete stad geweest om…

Gezocht: vrijwilligers kernteam TEDxHaarlem (comms en sponsor/finance)

januari 31, 2022
Na het succes van 2021 is TEDxHaarlem weer veel moois van plan in 2022. Dit dus en méér! Wil jij ons team versterken? We…

TED Talk Sophie Poldermans: What 3 Armed Teenage Girls Taught Me About Core Values

januari 7, 2022
In de Tweede Wereldoorlog spelen drie Haarlemse vriendinnen een belangrijke rol in het Haarlemse verzet. Hannie Schaft en de zussen Truus en Freddie Oversteegen…